Το πράσινο τσάι, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν τις ευεργετικές επιδράσεις του πράσινου τσαγιού στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων και στον έλεχγο της χοληστερόλης, ενώ συμβάλλει και στην καλή υγεία του συκωτιού. Το πράσινο τσάι παρασκευάζεται μέσω αποξήρανσης των φύλλων που συλλέγονται και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, αλλά και μετάλλων, που είναι και πιο επιθετικές, και οι οποίες πιστεύεται ότι υποβοηθούν στην εμφάνιση ασθενειών, όπως ο καρκίνος και τα διάφορα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ αναφέρει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού σχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και άλλων βλαβερών λιπιδίων του αίματος, γνωστά ως τριγλυκερίδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου