Το μεγαλύτερο κεμπάμπ του κόσμου από βουβάλι για το Γκίνες
20 μέτρα μήκους και 280 κιλών βάρους θα είναι το μεγαλύτερο κεμπάπ του κόσμου από βουβάλι, που ετοιμάζονται να παρασκευάσουν οι Σερραίοι, διεκδικώντας άλλη μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Το όλο εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του "2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας", που θα πραγματοποιηθεί εν όψει του "Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης", το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη των Σερρών, στις 22-24 Μαΐου, με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. «Μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου, σειρά έχει το μεγαλύτερο κεμπάπ από βουβάλι. Είναι ένα στοίχημα που βάλαμε και θα το κερδίσουμε, κάνοντας γνωστό τον τόπο μας ξανά σε όλα τα πλάτη της γης», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αριστείδης Δρογαλάς. Σκοπός του "Συνεδρίου Γαστρονομίας" είναι η ανάπτυξη ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας, σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο, στους τομείς των τροφίμων και των ποτών, καθώς και η ανάπτυξη συστηματικής επικοινωνίας με αγοραστές και κλαδικούς φορείς από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Η εκδήλωση αυτή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αποβλέπει στο να γίνουν τα Βαλκάνια κι ο Εύξεινος Πόντος, χώρος οικονομικής ανάπτυξης και στενής εμπορικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα, ενεργεί για τη σταθερή προσέγγιση και σύγκλιση των χωρών στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης», τόνισε ο κ. Δρογαλάς. Η «αυλαία» του "2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας" θα ανοίξει την Παρασκευή, 22 Μαΐου, με νοικοκυρές από όλα τα σημεία του νομού Σερρών, οι οποίες θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές, με «πινελιές» σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης. Οι επισκέπτες θα γευθούν πρωτότυπες συνταγές με τοπικά προϊόντα και θα γνωρίσουν τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του τομέα τροφίμων και ποτών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσα από την επίσημη παρουσίασή τους, στις 23 Μαΐου. Την ίδια ημέρα, μάγειροι και νοικοκυρές από διάφορα μέρη της χώρας, αλλά και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα διαγωνιστούν σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές. Το φεστιβάλ γαστρονομίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 24 Μαΐου, με τη γιορτή Βουβαλιού, όπου με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων, των Βουβαλοτρόφων της περιοχής και αρχιμαγείρων, θα παρασκευαστεί το μεγαλύτερο κεμπάπ στον κόσμο, από κρέας βουβαλιού, με σκοπό να καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλες, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, εκδηλώσεις. Επιπλέον, θα επιδεικνύεται στους επισκέπτες ο τρόπος παρασκευής της μπουγάτσας, του ακανέ, κι άλλων ελληνικών προϊόντων, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Το Συνέδριο Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τη συνδρομή του Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου [ΟΠΕ] και της πρωτοβουλίας «Kerasma».
1 σχόλιο:
http://news.ert.gr/el/20763-to-megalytero-kempamp-tou-kosmou-apo-boubali-gia-to-gkines.htm
Το μεγαλύτερο κεμπάμπ του κόσμου από βουβάλι για το Γκίνες
20 μέτρα μήκους και 280 κιλών βάρους θα είναι το μεγαλύτερο κεμπάπ του κόσμου από βουβάλι, που ετοιμάζονται να παρασκευάσουν οι Σερραίοι, διεκδικώντας άλλη μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Το όλο εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του "2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας", που θα πραγματοποιηθεί εν όψει του "Συνεδρίου Γαστρονομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης", το οποίο θα φιλοξενήσει η πόλη των Σερρών, στις 22-24 Μαΐου, με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. «Μετά τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου, σειρά έχει το μεγαλύτερο κεμπάπ από βουβάλι. Είναι ένα στοίχημα που βάλαμε και θα το κερδίσουμε, κάνοντας γνωστό τον τόπο μας ξανά σε όλα τα πλάτη της γης», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αριστείδης Δρογαλάς.
Σκοπός του "Συνεδρίου Γαστρονομίας" είναι η ανάπτυξη ενός διακρατικού δικτύου συνεργασίας, σε εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο, στους τομείς των τροφίμων και των ποτών, καθώς και η ανάπτυξη συστηματικής επικοινωνίας με αγοραστές και κλαδικούς φορείς από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Η εκδήλωση αυτή για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αποβλέπει στο να γίνουν τα Βαλκάνια κι ο Εύξεινος Πόντος, χώρος οικονομικής ανάπτυξης και στενής εμπορικής συνεργασίας, ενώ παράλληλα, ενεργεί για τη σταθερή προσέγγιση και σύγκλιση των χωρών στην προοπτική της ενωμένης Ευρώπης», τόνισε ο κ. Δρογαλάς.
Η «αυλαία» του "2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας" θα ανοίξει την Παρασκευή, 22 Μαΐου, με νοικοκυρές από όλα τα σημεία του νομού Σερρών, οι οποίες θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές, με «πινελιές» σύγχρονης δημιουργικής παρουσίασης.
Οι επισκέπτες θα γευθούν πρωτότυπες συνταγές με τοπικά προϊόντα και θα γνωρίσουν τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του τομέα τροφίμων και ποτών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσα από την επίσημη παρουσίασή τους, στις 23 Μαΐου.
Την ίδια ημέρα, μάγειροι και νοικοκυρές από διάφορα μέρη της χώρας, αλλά και από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα διαγωνιστούν σε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.
Το φεστιβάλ γαστρονομίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 24 Μαΐου, με τη γιορτή Βουβαλιού, όπου με τη συνεργασία του συλλόγου Εστιατόρων, των Βουβαλοτρόφων της περιοχής και αρχιμαγείρων, θα παρασκευαστεί το μεγαλύτερο κεμπάπ στον κόσμο, από κρέας βουβαλιού, με σκοπό να καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλες, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, εκδηλώσεις.
Επιπλέον, θα επιδεικνύεται στους επισκέπτες ο τρόπος παρασκευής της μπουγάτσας, του ακανέ, κι άλλων ελληνικών προϊόντων, ενώ θα λειτουργεί και έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων.
Το Συνέδριο Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, τη συνδρομή του Οργανισμού Εξαγωγικού Εμπορίου [ΟΠΕ] και της πρωτοβουλίας «Kerasma».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου